Een eigen advertentie website inzetten als online inkomstenbron

Geplaatst op 06-05-2022

Categorie: Computer en internet

Een eigen advertentie website kan eenvoudig worden ingezet als online inkomstenbron. Daarbij is het in eerste instantie belangrijk om een domeinnaam te registreren waarop u de marktplaats site kunt installeren. Daarnaast zult u een webhosting pakket moeten afsluiten, zodat u een website kunt plaatsen waarop adverteerders hun spullen te koop kunnen zetten.

Daarbij is het aan te raden om een goed PHP script te gebruiken voor het opzetten en onderhouden van uw marktplaats site. Het script van Vrolijk Internet Services bevat alle noodzakelijke onderdelen voor het opzetten en beheren van een advertentie website. Vanuit de afgeschermde omgeving, die ook onderdeel is van het script, kunt u als beheerder uw advertentie website volledig aanpassen.

U kunt rubrieken aanmaken waarbinnen de advertenties op uw site geplaatst kunnen worden. Daarbij is het mogelijk om bij rubrieken in te stellen dat er betaald moet worden voor het plaatsen van een advertentie bij de rubriek. Omdat er een online betaalkoppeling kan worden gelegd, kan er meteen worden gecontroleerd of de adverteerder heeft betaald en kan de betaalde advertentie direct zonder uw tussenkomst zichtbaar worden gemaakt op de website. Verder is het ook mogelijk om een bedrag te rekenen voor de vermelding van een website of telefoonnummer bij een advertentie. Ook wanneer de adverteerder in eerste instantie geen website bij de advertentie heeft toegevoegd, is het mogelijk deze op een later tijdstip toe te voegen. Ook dan zal het script via de betaalkoppeling de betaling hiervoor afhandelen.

Bezoekers kunnen via de site op een gemakkelijke manier contact leggen met een adverteerder. Bij elke advertentie kan door de bezoeker een formulier worden opgevraagd om op de advertentie te reageren. Wanneer er een reactie wordt ingestuurd, zal de adverteerder direct per e-mail op de hoogte worden gebracht. Ook kunnen adverteerders ervoor kiezen dat men op een advertentie kan bieden. Ook bij een nieuw bod zal de adverteerder meteen een e-mail ontvangen. Vanaf de website kan de adverteerder heel eenvoudig een bericht sturen naar de hoogste bieder om de verkoop af te ronden.