Isoleer je huis van top tot teen

Geplaatst op 14-12-2022

De laatste jaren is het belang van het goed isoleren van je huis steeds groter geworden. Duurzaamheid, minder energieverbruik en een beter label voor je woning zijn belangrijker en wordt ook meer waarde aan gehecht. Het isoleren van je vloer en dak zijn hier goede voorbeelden van. Via je vloer komt veel kou binnen en via het dak verlies je weer veel warmte. Om deze reden is het belangrijk om hiermee te beginnen op het moment dat je hebt besloten je huis te isoleren.

De kruipruimte isoleren
Wanneer je de kruipruimte gaat isoleren zijn er diverse manieren om dit te doen. Je kunt een zeil op de grond spannen en hier piepschuim chips op neerleggen maar je kunt ook zogenaamde EPS Isolatieplaten gebruiken. Deze platen zijn ook wel bekend onder de namen tempex- en piepschuimplaten. Ze hebben een hoge isolatiewaarde en zijn relatief makkelijk aan te brengen direct tegen de betonnen vloer. Deze platen breng je dus aan in de kruipruimte. De platen zijn verkrijgbaar in diverse diktes, voor de kruipruimte is het handig om dikke platen te gebruiken. Dankzij het aanbrengen van de EPS Isolatieplaten is het direct duidelijk te merken dat er een betere isolatie is en zal je minder kou voelen aan je voeten.

Je dak isoleren
Veel warmte in je huis verlies je door het dak. Het is daarom belangrijk om je dak goed te isoleren. Veelal wordt er bij de bouw van het gebruik gemaakt van glaswol. Dit zijn rollen die eenvoudig aan te brengen en ook isoleren. Door de jaren heen zijn er echter betere materialen ontwikkeld. PIR isolatie is hier een goed voorbeeld van. De platen zijn licht van gewicht, makkelijk op maat te zagen en hebben een uitstekende isolatiewaarde.

Je zult merken dat het aanbrengen van de eps isolatieplaten in de kruipruimte en de pir isolatie op zolder een behoorlijke besparing in de energiekosten zal opleveren!